Oğuzcan Gündüz 1 yıl önce
oguzcangunduz #yazilim

React Native nedir?

React Native, Facebook tarafından geliştirilen bir mobil uygulama geliştirme platformudur. React Native, birçok platformda çalışan performanslı mobil uygulamalar oluşturmak için kullanılır. React Native, JavaScript programlama dilini kullanır ve kodunuzu tek bir kez yazıp, çeşitli platformlarda derleyerek uygulamalarınızı çalıştırmanıza olanak sağlar. React Native, ayrıca hızlı bir geliştirme süreci sunar ve kullanımı kolaydır.

React Native, Facebook tarafından geliştirilen açık kaynak kodlu bir mobil uygulama geliştirme platformudur. React Native, birçok platformda çalışan performanslı mobil uygulamalar oluşturmak için kullanılır, bu platformlar arasında Android ve iOS en popüler olanlarıdır. React Native, JavaScript programlama dilini kullanır ve kodunuzu tek bir kez yazıp, çeşitli platformlarda derleyerek uygulamalarınızı çalıştırmanıza olanak sağlar. React Native, ayrıca hızlı bir geliştirme süreci sunar ve kullanımı kolaydır. React Native ile uygulamalarınızın tasarımını özelleştirebilir, mobil cihazlar için optimizasyon sağlayabilirsiniz. React Native, ayrıca birçok popüler uygulama tarafından kullanılmaktadır, örneğin Facebook, Instagram ve Airbnb gibi.

Aşağıdaki adımları takip ederek, React Native ile bir mobil uygulama projesi oluşturabilirsiniz:

1. React Native'ın kurulu olduğundan emin olun. Eğer kurulu değilse, React Native'ın resmi web sitesinden indirip kurulu olana kadar adımları takip edin.

2. Terminali açın ve aşağıdaki komutu yazıp Enter tuşuna basın:

npx react-native init <project_name>

Bu komut, verdiğiniz proje adı ile yeni bir React Native projesi oluşturacaktır. Örneğin:

npx react-native init my_app

3. Oluşturulan proje klasörüne gidin:

cd my_app

4. Projenizi çalıştırmak için aşağıdaki komutu yazıp Enter tuşuna basın:

npx react-native run-ios

Bu komut, projenizi çalıştıracak ve iOS cihazınızda projenizin önizlemesini gösterecektir. Android cihazda çalıştırmak için npx react-native run-android komutunu kullanabilirsiniz.

Not: Bu adımlar, React Native'ın resmi dokümantasyonundan alınmıştır ve daha ayrıntılı bilgi için React Native'ın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

0
119
Bizans Tarihi

Bizans Tarihi

1670343642.jpg
Oğuzcan Gündüz
1 yıl önce
Yerebatan Sarnıcı

Yerebatan Sarnıcı

1670343642.jpg
Oğuzcan Gündüz
1 yıl önce
Bolucell

Bolucell

1670343642.jpg
Oğuzcan Gündüz
1 yıl önce
Derinkuyu

Derinkuyu

1670343642.jpg
Oğuzcan Gündüz
6 ay önce
Linker command failed with exit code 1 (use -v to see invocation) xCode Hatası

Linker command failed with exit code 1 (use -v to see invocation) xCod...

1670343642.jpg
Oğuzcan Gündüz
1 yıl önce